ЎЗБЕК ТИЛИ ВА ИМЛО СИЁСАТИДАГИ ЎЗГАРИШЛАР ТАРИХИДАН - Дониёров, Носиржон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақола советлар юргизган сиёсатининг асосий устунларидан бири “маданий инқилоб”нинг бандларидан бири Ўзбекистон ССРда ўтказилган алифбо ислоҳотига бағишланган. Мазкур сиёсатнинг уюштирилиш сабаблари ва унинг амалга оширилиши; ўша давр шарт-шароитлари; бунга зиёлиларнинг реакцияси; ўзбек халқига олиб келган оқибатлари ва бошка масалалар турли манба ва архив матриаллари асосида очиб берилади.