РИВОЖЛАНГАН ВА РИВОЖЛАНАЁТГАН МАМЛАКАТЛАРНИНГ ПЕНСИЯ ТАЪМИНОТИ ТИЗИМИ ТАЖРИБАЛАРИ - Маматов, Бахадир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада хорижий мамлакатлар пенсия таъминоти тизими тажрибалари, улардаги амал қилаётган пенсия моделлари ва уларнинг ўзига хос хусусиятлари очиб берилган. Европа Иттифоқи мамлакатларида пенсия таъминоти учун давлат харажатлари, халқаро меъёрларига мувофиқ пенсия миқдорларининг минимал стандартлари ва Евроосиё иқтисодий иттифоқи мамлакатларида пенсия тизимининг асосий кўрсаткичлари таҳлил қилинган. Тадқиқот натижалари асосида Ўзбекистонда фуқароларнинг пенсия таъминоти тизимини барқарор ривожлантиришга қаратилган илмий таклиф ва амалий тавсиялар ишлаб чиқилган.