O‘QITUVCHI MEHNATNI ILMIY ASOSDA TASHKIL ETISH YO‘LLARI - Xodjayev, Bolta; Xojiyeva, Matluba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada hozirgi zamon o‘qituvchisi pedagogik mehnatini ilmiy asosda tashkil qilish orqali, uning kasbiy mahoratini takomillashtirishning pedagogik shart-sharoitlari, mazmun-mohiyati, nazariy va amaliy jihatlari xususida fikr yuritilgan. Shuningdek, pedagogik maqsadni qo‘yish hamda kasbiy mahoratni oshirishda, mehnatni ilmiy asosda tashkil etishni rejalashtirish bayon etilgan.