BO‘LAJAK VOKAL O‘QITUVCHILARINING INTELLEKTUAL- IJODIY FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Rajabiy, Aziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqola bo‘lajak vokalistlarning ijodiy tasavvurini rivojlantirish uslublariga bag‘ishlangan bo‘lib, yetakchi sahna ustalarining ijodiy uslublari va psixologlarning nazariy ishlanmalari asosida muallif quyidagi xulosalarga to‘xtaladi: ijro etilayotgan asar sifati obrazli umumlashma yaratish talabaning sezgi, his-tuyg‘ulari, ilhomi, badiiy didiga asoslanadi; obrazli tasavvur darajasi ijrochining belgilangan sifatlariga to‘g‘ridan-to‘g‘ri proporsional bo‘lib, tasavvur aqliy jarayon sifatida tafakkur va xotira bilan chambarchas bog‘liq; faoliyatning ajralmas qismi hamda ijodiy fikrlashni faollashtirishning muhim sharti bu maxsus kayfiyat hisoblanadi.