ROMANDA ROVIY BOLA OBRAZI - Ismonova, Yorqinoy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” maqolasi tahlil qilinadi. Undagi obrazlar, ayniqsa hikoyachi bola Kichkintoy Muzaffar obrazining asardagi ahamiyati, o‘rni, vazifasi o‘rganiladi. Romanda muallifning kuzatuvchanlik mahoratini ko‘rishimiz mumkin. Obrazni yoritishda bolalarga xos bo‘lgan soddalik, ishonuvchanlik va beg‘uborlik kabi hislatlarga tayangan, xalq og‘zaki ijodi namunalaridan unumli foydalangan.