ATOM ENERGIYASINING XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING XALQARO-HUQUQIY ASOSLARI - Nishonov, Abdulloh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada atom energiyasi xavfsizligini ta’minlash, davlatlar o‘rtasida keng targ’ib qilish, uning xalqaro huquqiy asoslari shuningdek globallashuv jarayonlariga ta’siri va qator takliflar keltirib o‘tilgan. Shuningdek, hozirgi tobora rivojlanib borayotgan mamlakatlar o‘rtasida foydalanilayotgan atom energiyalarining jamiyat hayotiga qay darajada ta’siri haqida so‘z yuritilar ekan uning aholining o‘sishiga, urbanizatsiya va texnologik taraqqiyotga keltirayotgan foydalari hamda uning zararlari haqida keltirib o‘tilgan. Mavzu doirasida ushbu yechimlar va turli xil olimlarning fikrlari, qilgan tadqiqotlari hamda ilmiy ishlaridan va xorijiy mamalakatlar qonun hujjatlaridan foydalangan holda atom energiyasi xavfsizligini ta’minlash masalasi ushbu maqolada yoritib berildi.