MURAKKAB SINTAKTIK BUTUNLIKNING MATNNING KATTA BIRLIGI SIFATIDA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Amanov, Abdijabbor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
O‘zbek tili sintaktik tuzilmalarida zamonaviy lingvistik va kommunikativ ehtiyojlarni qondirish uchun jiddiy o‘zgarishlarni boshdan kechirdi. Ushbu maqolada hozirgi o‘zbek tilidagi murakkab sintaktik butunlikning o‘ziga xos xususiyatlari o‘rganilib, an’anaviy sintaksisning murakkab sintaktik tuzilmalarni o‘zida mujassamlashtirgan holda qanday rivojlanganligiga e’tibor qaratiladi.