КАМБАҒАЛЛИКНИ ҚИСҚАРТИРИШ-РАҚОБАТБАРДОШЛИК ОМИЛИ - Алиматова, Наргис (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада камбағаллик феномени ижтимоий-фалсафий нуқтаи-назардан таҳлил этилган ва уни қисқартириш миллий рақобатбардошликка таъсир этиши ўрганилган. Камбағалликнинг таснифи, қашшоқлик билан фарқи, камбағалликнинг мезонларига замонавий ёндашувлар, Ўзбекистонда камбағаллик даражаси каби масалалар ёритилган. Мақоланинг сўнгида Ўзбекистонда камбағалликни қисқартиришда маҳалланинг ролига эътибор берилган.