ГАСТРОНОМИЯ ТУРИЗМИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ТАШКИЛИЙ-ИҚТИСОДИЙ МЕХАНИЗМЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ
Kalit so'zlar
https://doi.org/10.47390/SPR1342V4I8Y2024N15Kalit so'zlar
диверцификация, фестиваллар, кулинария, имижд, дестинация, ички гастрономия, халқаро гастрономия.Annotasiya
Мақолада Ўзбекистонда гастрономия туризмини ривожлантиришнинг имкониятлари, муоммолари келтирилди, туризмдаги бу янги турни ривожлантиришнинг ташкилий-иқтисодий таркиблари бўйича тавсиялар берилди.
Manbalar
1. Ўзбекистон Республикаси Президентининг - «Ўзбекистон Республикасининг туризм соҳасини жадал ривожлантиришни таъминлаш чора-тадбирлари тўғрисида»ги Фармони 2016 йил 2-декабрь. ПФ-4861.
2. Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2019 йил 13 августдаги ПФ-5781-сон “Ўзбекистон Республикасида туризм соҳасини янада ривожлантириш чора-тадбирлари тўғрисида”ги Фармони.
1. 3.Alonso, A.D., & Ogle, A. (2010). Tourism and hospitality small and medium enterprises and environmental sustainability. Management Research Review, 33.
3. Ogle, A. (2012). Environmental performance measurement of tourism accommodations in the pilgrimage urban areas: The case of the Holy City of Mashhad, Iran. Procedia – Social and Behavioral Sciences, 35, 514–522.
4. Buhalis, D.,Tourism: Information Technology for strategic tourism management, Pearson.; Smith, S. (2010) Practical Tourism Research (CABI);
5. Gonca G.S. Gastronomy tourism as an alternative tourism; 2015. 83 p.
6. HallC.M., Mitchell R. Gastronomic tourism: Comparing food and wine tourismexperiences/Niche tourism: Contemporary issues, trends and cases. Oxford: ElsevierButterworth-Heinemann, 2005. Р. 73-88.
7. Александрова А.Ю. География туризма - М.: Кнорус, 2015. - 592 с.
8. Драчева Е.Л.,Христов Т.Т. Гастрономический туризм: современные тенденции и перспективы. Рос. регион взгляд в будущее-2015. -№ 3(4).-с. 36-50.
9. СоханьИ.В. Особенности русской гастрономической культуры. Вестник Томского государственного университета, 2011. – № 347. С. 61–68.
10. Похлебкин В.В. Национальные кухни наших народов.М.: Центрполиграф, 2004.329 с.
11. Щеникова Н.В. Традиции и культура питания народов мира. Учебное пособие. М.:Инфра-М, 2015.-296 с.
12. Сычева В.О., Шпенькова К.С. Условия развития гастрономического туризма в России и в мире // Журнал Концепт, № 7. Саратов. 2014- 126-130 с.
13. Мясникова Е. Н., Традиции и культуры питания народов мира.Российский экономический университет им. Г.В. Плеханова, Москва. 2018.-67 с.